lördag 13 april 2013

Kompostfixa och ekohandla

Vilken mysig dag det har varit! Inledde med ny och nyttigare frukost, havregrynsgröt (utan socker!) och bär (frysta hallon och blåbär). Hur gott som helst. Och inte bryr vi oss om larmrapporterna i media om smittade frysta bär heller, det går ju inte att gå omkring och vara rädd för allt. Veckohandlingen avlöpte väl, men den tar lite längre tid än vanligt när man hela tiden försöker att handla medvetet. Ekoprodukter är sällan de varor som skyltas i butikerna. Men inköpslista är grymt bra att ha, maten för veckan redan planerad och inga onödiga extravaror följer med hem.
Tog upp två stora påsar jordgubbar ur frysen, plockade i somras, som får tina över natten. I morgon ska det kokas jordgubbssaft!
Eftermiddagen har tillbringats i trädgården. Tog itu med komposten vars bräder på framsidan hela tiden knuffas ner av våra småtokiga hönor. Jag missunnar verkligen inte hönorna att få sig ett gott skrovmål då och då, men när de sprätter ur kompostmaterialet hela tiden får det vara nog. Några spikar till stöd blev det, får se hur länge det håller. D har grävt nästan hela potatislandet och burit glasrutor åt mig, så nu har jordgubbsplantorna i odlingslådorna fått sina egna växthus. Tillsammans röjde vi undan rejält i lillstugan också. Så mycket skräp som samlas och som måste fraktas till återvinningsstationen. Hittade ett klokt citat i Stefan Sundströms bok "Stefans lilla gröna"…

Ur boken "Stefans lilla gröna"

I morgonkväll ska vi till I och hämta hem två nya familjemedlemmar, två dvärgkochinhönor! Äntligen ska det bli lite fler ägg att hämta i hönshuset. Dessutom idkar vi gammal hederlig byteshandel, två hönor mot hemstickade grytlappar. 
Nu åter till mina mönsterstickade sockor, ett projekt som kräver både tid och koncentration. Go kväll!

"Butterflies are free"

2 kommentarer:

 1. Nice!
  Hoppas vi ses imorn kväll. Jag behöver lite råd. Håller på att tvätta ett par ullblöjbyxor, men du får nog hjälpa mig reda ut begreppen och vilken typ av ullgarn som håller tätt bäst... Undrar om jag inte kan få in dig på blöjgrejen ändå... Bomullsvikisar och ullblöjbyxor är snällt mot bebisrumpor :-)

  SvaraRadera
 2. Kul att ha hittat hit, kommer nog att kika in fler gånger för att få lite inspiration. Håller med dig att veckohandlingen tar längre tid, dyrare blir det också men det får det vara värt. Jag tycker att det pratas allt för mycket om matens pris och allt för lite om dess kvalitet.
  Kanonfina strumpor. Ska bli kul att se dem färdiga.

  Lycka till med de nya hönorna, säger jag med en liten biton av avund i rösten.

  SvaraRadera