onsdag 29 maj 2013

Att överraska och överraskas

För några dagar sedan hittade jag en vacker ask i mitt postfack på jobbet. I asken låg Fairtrade gelehjärtan. Ingen avsändare ville ge sig till känna! Som tur var fick mina kollegor också var sin ask, annars hade jag nog börjat undra ;-). Efter lite utfrågning av tänkbara givare visade det sig att det var L på jobbet som gett den generösa gåvan. Och det borde jag ju kunnat lista ut då han är en sann miljövän och värnar den solidariska tanken! Tack L, gelehjärtanen förgyller dessa sista hektiska arbetsdagarna på jobbet.

Älskar överraskningar!

Ikväll har Emma-Li, Daniel och jag pysslat färdigt presenterna till Emma-Li´s dagisfröknar. Det känns väldigt märkligt att det är sista gången som jag hämtar min lilla tjej på dagis i morgon. I nästan tre år har det varit en fast punkt i Emma-Li´s liv. Hoppas presenterna skänker lika mycket glädje som de gav oss när vi pysslade dem tillsammans.

Kaffe måste man ha när man pärlar :)

I veckan skördade vi våra första rabarber här hemma. Vi har tyvärr bara ett litet stånd så det fyller inte frysen direkt. Dessbättre har våra grannar enormt mycket rabarber och använder nästan inga alls så vi får plocka så mycket vi vill. Därför blev det en kvällspromenad över till grannens trädgårdsland och hem kom vi med 6 liter rabarber. På vägen hann vi med att hälsa både på de söta lammen och på kossorna med sina kalvar.

Egen skörd

Det fullkomligt växer så det knakar ute just nu. I helgen var det potatislandets tur att få sig en omgång. Med tanke på min växande mage så blev det teamwork i raderna. Jag gick före med hackan och Daniel gick efter och plockade upp ogräset. Såhär fint blev det när vi var färdiga.

Rensat och kupat

Slutligen, för denna gång, måste jag visa en bild på vår liljekonvalj. Vi köpte en planta förra våren som vi på något vis råkade glömma bort. Den slokade, fick inget vatten och torkade totalt ut i sin lilla kruka. Vi grävde ner den sent om sider med en vag förhoppning om att den kanske skulle ta sig tills i år, och det gjorde den! Wiiiiii…

Den överlevde!
(Undrar vem som blir den tusende personen att läsa bloggen, vore kul om just du skrev en kommentar!)

1 kommentar:

  1. Så fint potatisland! Och visst är det fint med liljekonvaljer ute i naturen. Har tur och har vilda som växer strax utanför tomten.

    SvaraRadera