söndag 19 maj 2013

Hönsnät och bönor

I torsdags var det bokbytardag, så även på jobbet! Jag hade med mig två utlästa böcker och kom hem med två spännande kap. Den ena är en deckare av Åsa Larsson till Daniel och den andra en bok som jag länge slängt ett öga på, "Morgon i Jenin" av Susan Abulhawa. Byteshandel när den är som bäst!
Idag har jag sytt klart Emma-Li´s 70-talsshorts. Ett relativt enkelt mönster, så det är inte omöjligt att det blir fler. Hon mannekängar gärna min lilla tjej!


Farmors klänning blev shorts

Pallkragarna och potatislandet har fått hönsnät kring sig. Äntligen slipper jag jaga hungriga och sandbadande hönor i mina grönsaksland. Vi hade riktigt skoj när vi nätade, jag och Daniel, det är mysigt att göra saker tillsammans. 

Nätat :)

På tal om fjäderfän så hämtade vi hem sju små kycklingar i helgen. Sju supersöta treveckors dvärgkochinkycklingar bor nu hos oss. Återstår att se hur många hönor respektive tuppar det är.
Sommarens kryddor är sådda, dill, persilja och basilika och i en av pallkragarna tittar squashbladen redan fram. 

Från brödlåda till kryddlåda

Det är en härlig tid i trädgården just nu. Det gäller att ta vara på varje stund av skiftningar i naturen och skörda av det som finns just för stunden. Men jag måste erkänna att jag längtar efter att få plocka egna bönor här hemma. Idag fick vi hålla till godo med lättkokta ekologiska bondbönor från Mossagården till lunch, inte fy skam det heller. 

Bönlunch

IN - små söta kycklingar
UT - ett par utslitna strumpbyxor (Emma-Li) och ett par strumpor med hål i (mina) 
(nix, inte lönt att försöka stoppa de strumporna inte)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar