söndag 31 mars 2013

Söndagsgräsänka

Så var det sommartid igen och ljust ute till långt efter 8, hönorna ville knappt gå in och lägga sig. Om några veckor ska Tuppenuppe, Hönapöna och Blomma få sällskap av 6 nya kycklingar som vi har beställt. Denna gång blir det dvärgkochin, en tupp och fem hönor. De sägs vara villiga ruvare så vi hoppas på att kunna föda upp lite fler hönor själva också. 
Daniel har jobbat idag och kvällen har vi nu tillbringat hos Lena och BA i sällskap med Inger och Stig. God mat och grym efterrätt.
För övrigt hade jag många planer för dagen men märkligt nog hinner jag aldrig med mer än hälften av det jag hade tänkt. Nu är i alla fall avloppen i handfatet och duschen rensade. Det är nog det tristaste och äckligaste hemmapysslet, men så rent och fräscht det blir till slut.

Stickade restgarnsrutor

Ett av stickeprojekten just nu är små rutor, 12x12cm, som ska bli en filt så småningom. Ett långtidsprojekt som är perfekt att ta till på fikarasterna på jobbet, eller ha med sig när tillfälle ges. Smidigt att slippa läsa mönster när man vill kunna prata och sticka samtidigt. Är nog uppe i dryga tio rutor nu och behöver nog minst 80 så med andra ord, jag har några kvar att göra. Dags att slänga upp ett par svullna fötter i soffan och ge sig på några varv till.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar