lördag 30 mars 2013

Påskaftons dag

Påskafton blev en riktigt lugn dag, trots gäster hela eftermiddagen. Förmiddagen gick åt till lite städning och matlagning. Lena och BA tittade inom med ett stort påskägg till Emma-Li. Framåt eftermiddagen kom Jennie, Roffe och Otto och fyllde på med påskmat av olika slag. Det blev en riktig festmåltid. Knytis är ju aldrig fel, värdparet slipper att laga all mat och det brukar alltid bjudas på något nytt spännande recept att provsmaka. På menyn stod bland annat broccolipaj, potatis- och morotsgratäng, rökt lax, sill, ägg och hembakat knäcke med färskost. Efterrätten bestod av chokladkaka med knäckiga pistagenötter och vaniljglass. Därefter hängde vi i soffan en hel del med ett kort break i trädgården för att leta snödroppar.

British Tawashi
Tawashi a la 70´s
Nu i kväll har jag virkat klart min fjärde Tawashi, en liten rund disksvamp som kan användas istället för diskborste eller liknande. Bara att tvätta i maskin och återanvända tills den är utsliten. Den går snabbt att göra så det lär nog bli några fler att lägga i presenthögen också.
Denna månad är inköpen väldigt lätträknade. Vi var på Amnesty förra helgen och kom hem med en härva lingarn och en vitlökspress. I övrigt har vi inte köpt något förutom mat och annat som räknas in bland förbrukningsvaror. Det har alltså varit en riktigt bra månad i konsumtionshänseende. Dessutom har vi kört ett antal papperskassar fyllda med utrensade kläder och prylar till Röda Korset. Det innebär att vi nu kan gå in i vårt förråd utan att behöva hoppa över eller trampa på saker. Det är så skönt, och utrensningen lär fortsätta. I morgon går tiden ut för ett antal prylar på Tradera så då lär det bli till att packa paket som ska skickas. Jag kan riktigt känna hur stressen minskar i takt med att alla saker som vi aldrig använder får nya hem någon annanstans. Ha en fin påskaftonskväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar