söndag 12 januari 2014

Veckoåtervinning

Måndagens projekt blev projekt väv, alltså demontering. Den nedplockades och bars ut till lillstugan som jag numera döpt om till vävstugan. Förhoppningsvis så sätter vi ihop den ganska snart även om jag inte tror att det blir något vävt förrän möjligen till hösten. Därmed var det gamla vävrummet ledigt för att bli vårt nya sovrum!
tisdagen tog jag med barnen till biblioteket. Emma-li stortrivs där. Vi målade teckningar, läste böcker, lånade böcker och fikade i kaféet. Jag hittade tre nya stickeböcker och E lånade en Kråkebok, en sagobok och en kapitelbok! Emma-Li höll ordning på mig och såg till att jag hade både henne och Lucas med mig när vi skulle hem, samt en mängd kläder, böcker och nappar och andra tillhörigheter. 
Eftersom jag behövde garn till en beställning, och var tvungen att veckohandla, körde jag till stan även på onsdagen. Märkligt nog hade jag lite mer garn med mig hem än vad som behövdes till beställningen, men det må väl vara hänt ;-) På stickorna trängs just nu ett par handledsvärmare till E, en mössa till L, en kofta till mig och ett par ufo butterfliestrumpor, även de till mig, påbörjade för typ ett år sedan. Nämnas kan väl kanske, eftersom det här faktiskt är tänkt att vara en ekoblogg, att nästan allt garn jag köpte är ekologiskt ullgarn, förutom en härva lin, som dock är naturmaterial.
Torsdagen gick i mysets tecken, det blev många lästa böcker och på kvällen droppade det in ett par nya beställningar, så nu måste jag åka och köpa garn igen, stackars mig ;-)
Lek, fika och mycket prat blev fredagens signum när J, A och F kom på besök. Var lite orolig att de skulle tycka att fikat var snålt tilltaget då jag bestämt mig för att bjuda på frukt (efter helgernas alla godisutsvävningar), men J var verkligen bara tacksam över initiativet och tyckte precis som jag att barnen inte behöver äta kakor och glass för jämnan mitt i veckan.
Lördagen bjöd på kalas hos mor och E fick leka av sig med sina kusiner, hennes stora idoler. Dessförinnan hade vi flyttat upp vår säng (nåja, madrasserna i alla fall) till nya sovrummet och det var en mysig känsla att för första gången på nästan fem år inte behöva gå och lägga sig i björnrummet igen.
Idag gjorde jag en sväng på egen hand och shoppade lite uppdatering av framför allt Lucas garderob. Hittade fina ekologiska reaplagg till L (två bodies och strumpor) och köpte även en ekotröja till E. Kunde inte heller motstå en body och ett par byxor i ekologisk merinoull till L. Även om L ärver mycket från E så behövs det lite påfyllning ibland.
Och så till den utlovade veckoåtervinningen (som rubriken ger sken av). Har under denna vecka haft koll på insamlingen här hemma och en hushållsvecka har resulterat i:

2 femlitersbyttor med kompost
 1,5litersbytta med hönemat
3 pantburkar
2 glasflaskor 
(jag har redan massor sparade i källaren)
3 plåtburkar
ett antal mjölk, fil, juice- och joggipaket
kartong från välling, makaroner, bitsocker
en glödlampa
hårdplastförpackning från en glödlampa och kycklingpaket 
ytterst lite papper 
(och då räknar jag inte gratisprenumerationen på HP som vi fick av svärföräldrarna i julklapp eftersom vi normalt sett läser nättidningen, dessutom har vi ju "ingen reklam tack" på brevlådan)
2 innerkrukor som jag sparar till vårens sådd
2 amaryllislökar som sparas till nästa jul
1 hyacintlök som sparas för utplantering till våren
och 3 soppåsar 
(vilket hade kunna reducerats till 1 soppåse om vi inte hade använt engångsblöjor till L, vilket vi för övrigt kommer att fortsätta med så ni kan redan nu sluta tjata ;-)

Frågan är om det går att minska ner insamlingen ytterligare? Kom gärna med tips! Go kväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar