måndag 6 januari 2014

2014

Här kommer en veckouppdatering för det nya året!
2013 avslutades stillsamt ute i Marbäck med goda vänner. Lucas sov lite då och då men Emma-Li höll sig vaken till tolvslaget och somnade inte förrän i bilen på vägen hem.
2014 inleddes med en förkyld barnaskara och första dagen gick därför i lugnets tecken. Jag började repa upp min färdigstickade ullkofta då jag bestämt mig för att jag ville göra den annorlunda.
torsdagen blev det familjeutflykt till Ikea och Väla. Gardinstänger hittade vi, men ingen mörkläggningsgardin. Trodde vi hade allt vi behövde till huset, men nu när Lucas ska få vårt sovrum behöver vi fixa till det gamla vävrummet. Jag kostade också på mig en ny dunjacka för kallare dagar. Har inget dåligt samvete över köpet, den är tidlös och klassisk och kommer att hålla lääänge!
Fredagen hade jag gått och längtat efter, en bokad träff med sticketjejerna på biblioteket. Vi lunchade, snackade, fikade och stickade, utan barn. Det blev också en sväng till Världsbutiken Reko för inköp av träbokstäver som Emma-Li ska få när hon fyller år. De ska sitta på dörren till hennes rum.
lördagen stickade jag klart bakstycket till den "nya" koftan. Emma-Li och jag hade också en intressant ekodiskussion som gick ut på att hon påstod sig inte gilla något eftersom det inte var eko. Undrar ibland om jag kanske påverkat henne för mycket då hon på 
söndagen hjälpte mig att sortera insamlingen som ska till återvinning. Jag får nämligen inte slänga någonting längre. Ny diskussion uppstod om att det faktiskt är okej att slänga tidningspapper så länge det hamnar i pappersåtervinningen. Undrar vart det barkar hän, hon har ju faktiskt inte ens fyllt 5 än! Vi trotsade också duggregnet och gick ut en runda för att hälsa på fåren.

Nu har lunnaberg återuppstått! För närvarande finns det på Facebook under just "lunnaberg". Men jag kommer att lägga ut en del saker till försäljning även här i bloggen. Just nu har jag detta söta set med dregglis/scarf och mössa, till bebis 3-5 månader för bara 100kr + frakt. Det går bra att maila vid intresse till 
lunnaberg@hotmail.se2 kommentarer:

  1. Så kul att läsa om era "bravader",älskar din fina lilla familj. Flitig är du som stickar tröja om och om igen. Jag har alltid sagt och tänkt att det är såå mycket människa i din "lilla" kropp, det står jag fast vid. Vi är nog medlemmar du och jag i klubben som gillar att ha många järn i elden. Nytt år med nya möjligheter, har tänk komma på en liten visit nån gång, ev med salt lakrits,, kram från din kompis/vän/bonus mamma Maggan i Slättåkra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är alltid välkommen haggan52 ;-) med eller utan saltlakrits :) Kram

      Radera